Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Хранене и режим при ниско кръвно

Хранене и режим при ниско кръвно

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Хранене и режим при ниско кръвно

Ако страдате от ниско кръвно, трябва да спазвате определен режим на хранене и начин на живот. Много хора страдат от ниско кръвно и това се отразява най-често в постоянна отпадналост и умора без причина, както и в непрестанно главоболие.

Кръвното се смята за ниско, ако е 90/60, а ако границите му стават още по-ниски, човек усеща постоянен световъртеж и липса на сили.

Ниското кръвно се предава по наследство, но може да се придобие – за това са виновни най-вече полуфабрикатите и стресът. Ниско кръвно се придобива и от различни инфекциозни заболявания, както и от намаляване на имунитета.

Ниското кръвно се провокира от лошото време и хората, които страдат от това, трябва постоянно да се разхождат на чист въздух. Добре е да се приемат храни с повече сол, както и да се пият много течности.

Хранене и режим при ниско кръвно

Хората с ниско кръвно трябва да спят не по-малко от осем часа на денонощие. Преди да заспите, трябва да си легнете и да вдигнете краката си нависоко – така, че да са над нивото на главата. Трябва да лежите така десетина минути.

Всеки ден помещенията в дома трябва да се проветряват. При световъртеж и бодежи в областта на сърцето се препоръчва изяждането на един бонбон. Захарта повишава глюкозата в кръвта и състоянието на човек с ниско кръвно се подобрява. Същата цел изпълнява и чай със захар или мед.

Всеки ден трябва да се пият не по-малко от осем чаши вода, тъй като при дехидратация намалява и кръвното налягане. Ако симптомите на ниското кръвно се появят при спазване на определена диета, тя трябва да бъде преустановена.

През есента, зимата и пролетта трябва да се консумират лимони, да се пие шипков чай и да се включат в менюто повече хранителни продукти със съдържание на витамин С.

Хората с ниско кръвно трябва да пият витамини от групата В, както и да се хранят с продукти, които съдържат тези витамини. Витамин В се съдържа в черния дроб, маята, млечните продукти, морковите, жълтъка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
511
46
37
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Радина
Радина
04.11.2014 22:22
Искам да отправя остра забележка относно захарта. Захарта НЕ повишава нищо. Запомнете го. Захарта има временно действие, т.н. "лъжливо". Не само, но тя, също така, отслабва имунитета. Вместо захар, препоръчвам мед. Той подсилва имунитета, нормализира показателите и изобщо има много полезни свойства. Когато почувствам, че нямам сила, взимам 1-2 лъжички мед и веднага се чувствам като човек. Само не забравяйте (много хора и не знаят..), че медът не бива да се подлага на висока топлинна обработка! Не само се губят полезните му свойства, но става и канцерогенен. Друго нещо - Аз, лично, при тъпо главоболие или усещане за натиск в областта на слепоочието, изпивам по чашка сок от нар и ми помага. Маята не я дават за много полезна, но дали е така, и аз не знам. Млечните продукти се преработват трудно от организма след определена възраст, за това е препоръчително да се намалят (някои хора, дори ги спират). Вместо това, яжте повече спанак, коприва, домати, червени чушки, киноа, чия, орехи и други подобни ядки. Бъдете здрави!
18
2
дима
дима
06.10.2013 08:45
Кратко,точно,ясно
10
1
Iva
Iva
18.04.2013 09:52
Много хубава статия с полезна информация. Браво, харесва ми , продължавайте в същия дух.
8
0
Гълъб
Гълъб
19.03.2012 22:27
Вино: умерено до 1 чашка, където е позволено.
13
0